Bază de cunoștințeCategorie: SubiectCe este un grătar metalic?
MEISER Romania Echipa asked 2 luni ago
În sensul clasic, un grătar metalic este o suprafață translucidă, pe bază de metal, pe care se poate merge.

Un grătar metalic este un corp plat din diferite materiale, compus din elemente principale și secundare, adecvat pentru trecerea unui pasager și, dacă este cazul a unei încărcături de vehicul.

Elementele portante ale grătarelor sunt întotdeauna elementele principale realizate din benzi de oțel cu secțiunea transversală corespunzătoare (eventual din alt material, de exemplu, din oțel inoxidabil).

Grătare de trecere sunt portante într-o singură direcție (direcția elementului principal). Prin urmare, este esențial să se indice în mod clar lungimea elementelor principale.

Supraînălțarea necesară pe substructură este de 30-30 mm pentru fiecare suport sau lungimea echivalentă pentru înălțimi ale elementelor principale mai mari.

Marginea superioară a elementelor principale este utilizată pentru a fixa elementele secundare, care nu contribuie la capacitatea portantă a grătarelor. Ambele rigidizează elementele principale împotriva rotației și formează grătarul împreună cu acestea.

Grătarele sunt bordurate cu rama, care pot fi rama în “u” sau în “t”. Grătarele pot varia în funcție de tehnologia utilizată și de utilizarea preconizată:

INREGISTRAZĂ-TE